WSMS Score | 90 |
Distillery | Springbank |
Bottler | Distillery (OB) |
Range | Local Barley |
Age | 11 yo |
Alcohol By Volume | 53,1% |
Other Details | Bere barley from Aros Farm (Peninsula, Kintyre) |
Distilled | 2006-february |
Bottled | 2017-february |
Cask Details | Bourbon |
Bottles | 9000 |
Provad | 2023-06-10 |
Jörgen Andersson | 90 |
Niklas Carlsson | 89 |
Notes:
Nose: Vanilj och sötma tillsammans med honung, citrus, aprikoser och nötter. Godissöt med hallon och rockstång med en del polkagris och mint. Nyanser av hasselnötter och lemon curd blandar sig med en lätt bränd ton av kola. Mineralisk med en touch av krita. Lätt ek från fatet.
Taste: Väldigt söt, honung och vanilj tillsammas med citron zest som blandar sig med en mer nötig marsipan ton. Smörig med en lerig underton. Något bubblig och spritsig med en del mineraler.
Finish: Sötman och smörigheten utvecklas nu med sälta, svartpeppar och något mer organiskt i botten. Nyanser av aska, torv och saltlakrits möter upp en ton av ruccola och metall. Mint i kanten.
Body: Medel och smörig.
Color: Guld